Tandırda Çömlek Paça Malzemeleri
- Koyun veya kuzunun baş ve ayakları
- Sarımsak
- Su
- Limon
- Sirke
- Tuz
Kırşehir Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Tandırda Çömlek Paça malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kırşehir OtelleriKoyun veya kuzunun baş ve ayakları, tüyleri güzelce temizlendikten sonra parçalara ayrılır. Ardından bu parçalar çömlek içine sarımsak ve su ile birlikte ilave edilir. Çömleğin ağzı kapatılır, ağası bağlanır ve közlü bir tandırın içerisine gömülür. Piştikten sonra üzerine limon suyu, sirke, tuz ve isteğe göre baharatlar eklenir.
Kırşehir Merkez lezzetlerinden Tandırda Çömlek Paça ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tandırda Çömlek Paça görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...