Öğre Tatlısı Malzemeleri
- 1 litre süt
- 2 su bardağı darı unu
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı gül suyu
Kocaeli Başiskele'nin meşhur yerel lezzetlerinden Öğre Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Başiskele OtelleriSütü, bir tencerede 20 dakika kadar kaynatın. Bu sırada ılık su ile ıslattığınız darıları, elinizle sıkarak özünün çıkmasını sağlayın. Ardından kaynamakta olan süte, darıları ilave edin. 45 dakika kadar devamlı karıştırarak pişirin. Karışım, kıvam almaya başlayınca toz şekeri ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın. Tatlı, muhallebi yoğunluğuna geldiğinde altını kapatıp ocaktan alın. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine, gül suyu serpin. İlk sıcağı çıkan öğreleri, buzdolabına koyarak soğutun. Afiyet olsun.
Başiskele lezzetlerinden Öğre Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Öğre Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...