Kocaeli Usulü Kesme Çorbası Malzemeleri
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru İçin
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Kocaeli Çayırova'nın meşhur yerel lezzetlerinden Kesme Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çayırova OtelleriSoğanları bir tencereye alın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçayı ilave edin ve kokusu çıkana dek karıştırın. Son olarak mercimeği de ekleyip üzerine yaklaşık 1,5 litre su koyarak pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde, çorbanın hamurunu hazırlayın. Bunun için yumurta, un, su, zeytinyağ ve tuzu sert bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Ardından hamuru bezelere ayırıp 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bezeleri unlayıp çok ince olmamasına dikkat ederek açın. Açtığınız yufkaları, erişte görünümünde kesip tekrar unlayın ve kaynamakta olan çorbanın içine atın. Erişteler yumuşadıktan sonra çorbayı ocaktan alıp servis edin. Afiyet olsun.
Çayırova lezzetlerinden Kocaeli Usulü Kesme Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kocaeli Usulü Kesme Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kocaeli lezzetlerinden meşhur Kocaeli Usulü Kesme Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kocaeli Usulü Kesme Çorbası nasıl yapılır. Çayırova lezzetlerinden Kocaeli Usulü Kesme Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kocaeli Usulü Kesme Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...