Ebegümeci Yemeği Malzemeleri
- 1 kilo ebegümeci
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 litre su
- 1 su bardağı pirinç ya da bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Kocaeli İzmit'in meşhur yerel lezzetlerinden Ebegümeci Yemeği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
İzmit OtelleriEbegümeciyi yıkayıp doğrayın ve 1 su bardağı su ile haşlanmaya bırakın. Bu sırada soğanı zeytinyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanın rengi dönünce salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıkınca ebegümeciy,i ayrı bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ekleyin. Ardından yıkayıp süzdüğünüz bulgur ya da pirinci ve kavrulmuş soğanı da ilave edip pişmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat kadar pişen yemeği, ocaktan alın. Afiyet olsun.
İzmit lezzetlerinden Ebegümeci Yemeği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ebegümeci Yemeği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
İzmit lezzetlerinden meşhur Ebegümeci Yemeği tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ebegümeci Yemeği nasıl yapılır. Kocaeli İzmit lezzetlerinden Ebegümeci Yemeği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ebegümeci Yemeği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...