Pişmaniye Malzemeleri
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kilo un
Kocaeli Kandıra'nın meşhur yerel lezzetlerinden Pişmaniye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kandıra OtelleriToz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Ayrı bir yerde unu, rengi dönünceye kadar kavurun. Daha sonra bir fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın. Tepsiyi, buz dolu bir kabın üzerine yerleştirin. Bu sırada şerbeti ocaktan alıp limon suyu ekleyerek karıştırın ve tepsiye dökün. Şerbeti, macun kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Ardından kavurduğunuz unu tezgâha dökün. Üzerine şerbeti ilave edip dört bir yanından çekerek karıştırın. Tatlı, tel tel olup ayrılıncaya kadar bu işleme devam edin. Ardından pişmaniyeyi parça parça ayırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
Kandıra lezzetlerinden Pişmaniye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pişmaniye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kandıra lezzetlerinden meşhur Pişmaniye tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pişmaniye nasıl yapılır. Kocaeli Kandıra lezzetlerinden Pişmaniye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pişmaniye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...