Mancarlı Pide Malzemeleri
Hamuru İçin
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 su bardağı süt
İçi İçin
- 1 demet doğranmış mancar otu
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kocaeli Kartepe'nin meşhur yerel lezzetlerinden Mancarlı Pide malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kartepe OtelleriHamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın. Ardından mancarları, sıvı yağ ile kavurun. Baharatları da ekleyerek bir süre daha karıştırıp ocaktan alın. Daha sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp oklava ile açın. Her bir parçanın ortasına mancarlı harç koyup yarım ay şeklinde kapatın. Pideleri, yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip 200 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kartepe lezzetlerinden Mancarlı Pide ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mancarlı Pide görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kartepe lezzetlerinden meşhur Mancarlı Pide tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mancarlı Pide nasıl yapılır. Kocaeli Kartepe lezzetlerinden Mancarlı Pide tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mancarlı Pide videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...