Sütlü Kabak Tatlısı Malzemeleri
- 1 kilo bal kabağı
- 1 kâse toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kocaeli Körfez'in meşhur yerel lezzetlerinden Sütlü Kabak Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Körfez OtelleriKabakları soyup dilimleyin ve üzerine toz şeker serperek 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün, şekerini emen kabakları bir tencereye alıp pişirin. Ardından iyice yumuşayan kabaklara; süt, un ve sıvı yağ ekleyin ve kısa süre daha ocakta tutun. Daha sonra tatlıyı, bir fırın tepsisine alın. 180 derece fırında, kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıyı, soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup dinlendirin ve soğuk şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Körfez lezzetlerinden Sütlü Kabak Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Sütlü Kabak Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kocaeli lezzetlerinden meşhur Sütlü Kabak Tatlısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Sütlü Kabak Tatlısı nasıl yapılır. Körfez lezzetlerinden Sütlü Kabak Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Sütlü Kabak Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...