Papara Malzemeleri
- 200 gr kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Servis İçin
- Süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Maydanoz
- 6 dilim somun ekmek
Konya Beyşehir'in meşhur yerel lezzetlerinden Papara malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Beyşehir OtelleriEt ve tereyağı tavaya alınır, et suyunu saldığında ocağın altı kısılır. Ardından tuz ve biber serpilerek tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve tuz eklenir, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpılır. Küp küp doğranan bayat ekmekler servis tabağına alınır, üzerine etin suyundan gezdirildikten sonra hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür ve didiklenen etler dizilir. Tekrar etin suyundan ve yağından gezdirilerek kıyılmış maydanozla süslenir.
Beyşehir lezzetlerinden Papara ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Papara görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Beyşehir lezzetlerinden meşhur Papara tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Papara nasıl yapılır. Konya Beyşehir lezzetlerinden Papara tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Papara videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...