Batırık Malzemeleri
- 500 gr ince bulgur
- 100 ml su
- 70 gr tahin
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Konya Çumra'nın meşhur yerel lezzetlerinden Batırık malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çumra OtelleriBulgur ılık suyla ıslatılır, üzeri kapatılarak 20-25 dakika bekletilir. Kuru soğan ince ince kıyılır, ardından taze soğan ve maydanoz da yıkanarak kıyılır. Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Islatılan bulgura soğan, salça, domates, kırmızı biber, kimyon ve kırmızı biber eklenerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğrulur. Tahin ve ardından taze soğan, maydanoz, tuz ve limon suyu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Elde edilen karışımdan orta boy parçalar alınıp köfte şekli verilerek sıkılır. Yeşilliklerle birlikte servis yapılır.
Çumra lezzetlerinden Batırık ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Batırık görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Çumra lezzetlerinden meşhur Batırık tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Batırık nasıl yapılır. Konya Çumra lezzetlerinden Batırık tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Batırık videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...