Bamya Çorbası Malzemeleri
- 1 adet soğan
- 6 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 300 gr dana eti
- 150 gr kurutulmuş çiçek bamya
- 1.5 litre su
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Konya Doğanhisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Bamya Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Doğanhisar OtelleriÖncelikle et küçük kuşbaşı olarak doğranır. Çiçek bamyalar temiz bir bez içinde ovalanarak kıllarından ayrılması sağlanır. Kuru soğan yemeklik doğranır. Ayçiçek yağının yarısı derin bir tencerede kızdırılır, dana eti hafif renk alana kadar kavrulur, su ilave edilerek etler yumuşayana kadar pişirilir. Pişirme sırasında yüzeye çıkan köpükler atılır. Bu esnada kurutulmuş bamyalar ayrı tencerede üzerini geçecek kadar su ve limon suyuyla kısa bir süre haşlanır. Haşlanan etler temiz bir tabağa alınır, et suyu süzgeç yardımıyla süzülür ve bir kenara alınır. Büyük boy bir tencerede kalan ayçiçek yağı kızdırılır, soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates salçası eklenerek kavurma işlemine 2-3 dakika daha devam edilir. Haşlanan etler soğanın üzerine ilave edilir, soğanlar birlikte kavrulur. Ardından et suyu tencereye dökülür, kaynamaya başlayınca çiçek bamyalar ve tuz ile taze sıkılmış limon suyu eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Doğanhisar lezzetlerinden Bamya Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Bamya Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Doğanhisar lezzetlerinden meşhur Bamya Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Bamya Çorbası nasıl yapılır. Konya Doğanhisar lezzetlerinden Bamya Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Bamya Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...