Konya Usulü Mercimek Çorbası Malzemeleri
- 1 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Konya Karatay'ın meşhur yerel lezzetlerinden Mercimek Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Karatay OtelleriÖncelikle küçük küçük doğranan soğanlar kızdırılmış yağda 3 dakika kadar kavrulur. Ardından un ilave edilerek kokusu çıkıp rengi değişene kadar kavurmaya devam edilir. İri parçalar hâlinde doğranan patates ve havuç tencereye eklenir, sıcak su ve et suyu ilave edildikten sonra bol suda yıkanıp suyu süzülen mercimek eklenir. Son olarak tuz ve karabiber atılır, orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir. El blenderından geçirilir ve servis yapılır.
Karatay lezzetlerinden Konya Usulü Mercimek Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Konya Usulü Mercimek Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Konya lezzetlerinden meşhur Konya Usulü Mercimek Çorbası yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Konya Usulü Mercimek Çorbası nasıl yapılır. Karatay lezzetlerinden Konya Usulü Mercimek Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Konya Usulü Mercimek Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...