Kütahya Usulü Sini Mantısı Malzemeleri
- Yarım kilo un
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 kâse yoğurt
- 2 diş dövülmüş sarımsak
İç Harç İçin
- Yarım kilo kıyma
- 1 demet doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kütahya Çavdarhisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Sini Mantısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Çavdarhisar OtelleriUn, yumurta ve suyu bir kaba alıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra bezelere bölüp oklava yardımıyla açın. Tüm parçaları, küçük kareler olarak kesin. Ardından kıyma, maydanoz ve baharatları karıştırarak hazırladığınız harcı, tüm mantıların ortasına koyun. Daha sonra bütün parçaları, kıymalı kısım gözükecek şekilde tekne biçiminde katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz sini mantılarını, 90 derecelik fırında, 20 dakika pişirin. Fırından çıkan yemeğe, 1 su bardağı sıcak su dökün. Mantılar, suyunu çektikten sonra üzerine eritilmiş tereyağ ve sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
Çavdarhisar lezzetlerinden Kütahya Usulü Sini Mantısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kütahya Usulü Sini Mantısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kütahya lezzetlerinden meşhur Kütahya Usulü Sini Mantısı yemek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kütahya Usulü Sini Mantısı nasıl yapılır. Çavdarhisar lezzetlerinden Kütahya Usulü Sini Mantısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kütahya Usulü Sini Mantısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...