Ilıbada Dolması Malzemeleri
- 5 demet ılıbada (labada)
- 1 kâse bulgur
- 1 kâse süzme yoğurt
- 1 demet doğranmış taze soğan
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Nane
Kütahya Dumlupınar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Ilıbada Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Dumlupınar OtelleriYıkayıp süzdüğünüz bulguru bir kaba alın. Üzerine sıcak su dökerek şişmesini sağlayın. Ardından yoğurt, taze ile kuru soğan tuz ve naneyi ekleyip harmanlayarak bir iç harç oluşturun. Daha sonra ılıbadaları, sıcak su dolu bir tencereye atıp 1-2 dakika kadar haşlayın. Yaprakların suyunu süzüp kalın ve damarlı saplarını kesin. Ortalarına harç koyarak muska şeklinde sarın. Dolmaları, bir tencereye yerleştirip üzerine zeytinyağ ve su koyarak pişmeye bırakın. Ocaktan aldığınız yemeği, ilk sıcağı çıktıktan sonra yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
Dumlupınar lezzetlerinden Ilıbada Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ilıbada Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Dumlupınar lezzetlerinden meşhur Ilıbada Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ilıbada Dolması nasıl yapılır. Kütahya Dumlupınar lezzetlerinden Ilıbada Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ilıbada Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...