Haşhaşlı Gözleme Malzemeleri
Hamuru İçin
- 3 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- 1 fincan çekilmiş haşhaş
- Sıvı yağ
Kütahya Gediz'in meşhur yerel lezzetlerinden Haşhaşlı Gözleme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Gediz OtelleriSu, tuz ve unu yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ardından hamuru, 8-9 bezeye bölüp oklava ile olabildiğinde ince ve kare şeklinde açın. Her yufkanın üzerine, haşhaş ve sıvı yağı karıştırarak oluşturduğunuz harcı sürün. Daha sonra hamurları, iki ucu birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayıp rulo yapın. Bu şekilde bir süre dinlenen gözlemeleri, oklava ile tekrar açın ve sacda ya da tavada, önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
Gediz lezzetlerinden Haşhaşlı Gözleme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Haşhaşlı Gözleme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Gediz lezzetlerinden meşhur Haşhaşlı Gözleme tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Haşhaşlı Gözleme nasıl yapılır. Kütahya Gediz lezzetlerinden Haşhaşlı Gözleme tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Haşhaşlı Gözleme videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...