Gökçümen Hamursuzu Malzemeleri
Hamuru İçin
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
- 200 gram tereyağı
- 200 gram haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kütahya Hisarcık'ın meşhur yerel lezzetlerinden Gökçümen Hamursuzu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hisarcık OtelleriHamur için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru, 8 bezeye ayırıp oklava ile açın. Ayrı bir yerde tereyağını eritip içine sıvı yağ ve haşhaş koyarak karıştırın. Bu harcı, tüm yufkaların üzerine sürün. Ardından ilk hamuru, dört kenarından katlayarak kare şeklinde kapatın. Bu parçayı, ikinci hamurun ortasına koyun ve onu da aynı görünümde katlayın. Böylece, bütün hamurları, birbirinin içine yerleşecek şekilde dizin. Son parçanın üzerine tekrar haşhaşlı karışım sürün. Fırın tepsisine koyduğunuz Gökçümen Hamursuzunu, 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hisarcık lezzetlerinden Gökçümen Hamursuzu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Gökçümen Hamursuzu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hisarcık lezzetlerinden meşhur Gökçümen Hamursuzu tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Gökçümen Hamursuzu nasıl yapılır. Kütahya Hisarcık lezzetlerinden Gökçümen Hamursuzu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Gökçümen Hamursuzu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...