Şibitli Tavuk Tiridi Malzemeleri
Şibit İçin
- 2 kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Tirit İçin
- 1 adet bütün tavuk
- 5 litre su
- Tuz
Sosu İçin
- Yarım kilo süzme yoğurt
- 1 baş dövülmüş sarımsak
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Kütahya Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Şibitli Tavuk Tiridi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kütahya OtelleriTavuğu bir tencereye alıp su ve tuz ekleyerek haşlayın. Tavuk iyice yumuşadıktan sonra tencereden çıkarıp fırın tepsisine yerleştirin. Ardından hamur için gerekli olan tüm malzemeleri yoğurup ele yapışmayan bir kıvam elde edin. Hamuru, bezelere ayırıp 10-15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra bezeleri, çok ince olmamasına dikkat ederek açın. Rulo şeklinde sararak 2 parmak genişliğinde kesin ve tavuğun bulunduğu tepsiye, dik olarak yerleştirin. Akabinde tavuğun haşlama suyunu da yemeğe gezdirin. Ardından tiridi, ocağın üzerinde çevire çevire pişirin. Hamurlar piştikten sonra toz biberi, tereyağ ile kızdırın ve tiride ilave edin. Afiyet olsun.
Kütahya Merkez lezzetlerinden Şibitli Tavuk Tiridi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şibitli Tavuk Tiridi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kütahya Merkez lezzetlerinden meşhur Şibitli Tavuk Tiridi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şibitli Tavuk Tiridi nasıl yapılır. Kütahya Merkez lezzetlerinden Şibitli Tavuk Tiridi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şibitli Tavuk Tiridi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...