Yufka Tatlısı Malzemeleri
- 8 adet kuru yufka
- 1 kilo toz şeker
- Yarım litre su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 50 gram nişasta
- 50 gram dövülmüş ceviz içi
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Kütahya Merkez'in meşhur yerel lezzetlerinden Yufka Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kütahya OtelleriCeviz içini, tavada birkaç dakika kavurun. Ardından yufkaları, bir bezin üzerine koyup su serperek yumuşatın. Daha sonra fırın tepsisini, eritilmiş tereyağ ile yağlayın. Yağ sürdüğünüz yufkayı da tepsiye yerleştirip ceviz içi ve nişasta serpin. Aynı işlemi, tüm yufkalar için uygulayın. Son katın üzerine de yağ sürüp baklava şeklinde kesin. Tatlıyı, 200 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kütahya Merkez lezzetlerinden Yufka Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Yufka Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kütahya Merkez lezzetlerinden meşhur Yufka Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Yufka Tatlısı nasıl yapılır. Kütahya Merkez lezzetlerinden Yufka Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Yufka Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...