Dolamber Böreği Malzemeleri
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 adet yemeklik doğranmış soğan
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam tuz
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- Bir tutam pul biber
- Yarım paket margarin
- Su
- 4 su bardağı un
Kütahya Pazarlar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Dolamber Böreği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pazarlar OtelleriUn, su ve tuzu bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada haşlanmış patatesleri ezip içine karabiber, tuz, pul biber ve maydanoz ekleyip karıştırarak harç oluşturun. Ardından dinlenen hamurdan bezeler koparıp oklava ile açın. Yufkaları, eritilmiş tereyağ ile yağlayıp ortalarına patatesli harç ekleyin. Daha sonra hamurları, rulo şeklinde döndüre döndüre sarın. Dolamber böreğini 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Pazarlar lezzetlerinden Dolamber Böreği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dolamber Böreği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Pazarlar lezzetlerinden meşhur Dolamber Böreği tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dolamber Böreği nasıl yapılır. Kütahya Pazarlar lezzetlerinden Dolamber Böreği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dolamber Böreği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...