Çiğleme Malzemeleri
- 1 kâse çiğleme
- 2.5 kâse su
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Malatya Arapgir'in meşhur yerel lezzetlerinden Çiğleme malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Arapgir Otelleriİnce ince doğranan soğan ve biberler tereyağında kavrulur. Ardından 1 kaşık salça eklenerek karıştırılır, 1.5 kâse suyun ardından tuz, karabiber, kırmızı biber ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başladığında çiğleme eklenir. Suyunu çekip göz göz olunca ince kıyılmış maydanoz eklenerek ılıyınca çiğköfte gibi sıkım yapılır.
Arapgir lezzetlerinden Çiğleme ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çiğleme görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...