Malatya Patlıcan Tava Malzemeleri
- 250 gr kuşbaşı et
- 3 adet patlıcan
- 8-9 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 2 baş sarımsak
- ½ yemek kaşığı domates salçası
- ½ yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı et suyu veya sıcak su
Malatya Battalgazi'nin meşhur yerel lezzetlerinden Malatya Patlıcan Tava malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Battalgazi OtelleriEtler düdüklü tencerede 30 dakika haşlanır. Patlıcanlar serçe parmağı büyüklüğünde boydan kesilip doğranır. Biberler de aynı şekilde doğrandıktan sonra patlıcan ve biberler yağda kızartılır. Hazırlanan et fırın tepsisinin en altına dizilir, üzerine sırasıyla biber, patlıcan ve yarım ay şeklinde doğranmış domatesler dizilir. İri şekilde doğranan sarımsaklar da en üste serpiştirilir. Çok az sıvı yağ ve salça kavrulur, üzerine 1 çay bardağı et suyu veya sıcak su eklenir. Elde edilen sos yemeğin üzerine döküldükten sonra önce 180 derecede, ardından fırının ısısı 150 dereceye düşürülerek pişirilir.
Battalgazi lezzetlerinden Malatya Patlıcan Tava ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Malatya Patlıcan Tava görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Battalgazi lezzetlerinden meşhur Malatya Patlıcan Tava tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Malatya Patlıcan Tava nasıl yapılır. Malatya Battalgazi lezzetlerinden Malatya Patlıcan Tava tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Malatya Patlıcan Tava videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...