Pirpirim Çorbası Malzemeleri
- 1 demet semizotu
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Malatya Hekimhan'ın meşhur yerel lezzetlerinden Pirpirim Çorbası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Hekimhan OtelleriAkşamdan ıslatılan mercimek ve nohut ertesi gün haşlanır. Yemeklik doğranan soğanlar tavaya alınır, sıvı yağda kavrulur, ardından salça eklenerek kavurmaya devam edilir. Yeteri kadar su ilave edildikten sonra haşlanmış mercimek ve nohut da eklenir. Semizotu saplarıyla birlikte ince ince kıyılır, çorbanın pişmesine yakın tencereye ilave edilir. Son olarak tuz ve karabiber atılarak birkaç kez karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
Hekimhan lezzetlerinden Pirpirim Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pirpirim Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Hekimhan lezzetlerinden meşhur Pirpirim Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pirpirim Çorbası nasıl yapılır. Malatya Hekimhan lezzetlerinden Pirpirim Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pirpirim Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...