Acılı Ayran Malzemeleri
- 2 su bardağı yoğurt
- Su
- Tuz
- 4-5 adet acı süs biberi
- 6-7 dal semizotu
Malatya Kale'nin meşhur yerel lezzetlerinden Acılı Ayran malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Kale OtelleriKüçük küçük doğranan semizotu 1 bardak suda 5 dakika haşlanır. Yoğurt tel çırpıcı ile çırpılır, cam kavanoz veya cam şişeye alınarak üzerine istenilen miktarda su eklenerek kapağı kapatılıp çalkalanır. Ardından küçük küçük doğranan süs biberler ve tuz atılıp tekrar çalkalanır. Ayranın ekşi olması istenirse oda sıcaklığında 1-2 gün bekletilir. Ekşi olması istenmiyorsa buzdolabında 2 gün bekletilir.
Kale lezzetlerinden Acılı Ayran ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Acılı Ayran görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Kale lezzetlerinden meşhur Acılı Ayran tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Acılı Ayran nasıl yapılır. Malatya Kale lezzetlerinden Acılı Ayran tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Acılı Ayran videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...