Pekmez Helvası Malzemeleri
- 1 su bardağı dut pekmezi
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı ceviz içi
Malatya Pütürge'nin meşhur yerel lezzetlerinden Pekmez Helvası malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Pütürge OtelleriNişasta suyla iyice ezilir. Yağ ve pekmez bir tencerede eritildikten sonra üzerine karıştırılarak nişastalı su ilave edilir, koyulaşıp yağını verince ocaktan alınır. Servis tabağına alınır ve üzeri cevizle süslenir.
Pütürge lezzetlerinden Pekmez Helvası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pekmez Helvası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Pütürge lezzetlerinden meşhur Pekmez Helvası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pekmez Helvası nasıl yapılır. Malatya Pütürge lezzetlerinden Pekmez Helvası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pekmez Helvası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...