Manisa Usulü Keşkek Malzemeleri
- 500 gram aşurelik buğday
- 2 adet kalçalı tavuk budu
- Su
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Manisa Ahmetli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Keşkek malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Ahmetli OtelleriBuğdayı, 3-4 saat kadar sıcak su ile bekletin. Ardından bir tencereye alıp üzerine su dökerek haşlanmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tavuk butlarını da haşlayın. Et, kemiklerinden ayrılmaya başlayınca ocaktan indirin. Tavukları, bir kaba didip suyunu kenara alın. Daha sonra haşlanıp suyunu çeken buğdayı bir tencereye koyun. Üzerine, tavuk suyu ilave edip tahta kaşıkla eze eze pişirin. Buğday, macun kıvamına gelince tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Akabinde didilmiş tavuk etini de koyup tüm malzemeyi, güzelce harmanlayın. Daha sonra keşkeği, servis tabağına alın. Üzerine tereyağda kızdırdığınız pul biberi dökerek afiyetle yiyin.
Ahmetli lezzetlerinden Manisa Usulü Keşkek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Manisa Usulü Keşkek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ahmetli lezzetlerinden meşhur Manisa Usulü Keşkek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Manisa Usulü Keşkek nasıl yapılır. Manisa Ahmetli lezzetlerinden Manisa Usulü Keşkek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Manisa Usulü Keşkek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...