Akhisar Katmeri Malzemeleri
- 1 kilo un
- 500 gram az tuzlu rendelenmiş peynir
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım litre su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 15 adet yumurta
- 1 demet doğranmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
Manisa Akhisar'ın meşhur yerel lezzetlerinden Akhisar Katmeri malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Akhisar OtelleriUn, su, tereyağ ve tuzu bir kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini örterek 1 saat boyunca dinlendirin. Dinlenen hamuru, 15 bezeye ayırın. Üzerlerine un serperek pasta tabağı genişliğinde açın. Daha sonra bu bezeleri de yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurları, elinizle çekiştirerek yemek tabağı boyutunda yufkalar elde edin. Tüm yufkaları, zeytinyağı ile yağlayıp ortasına yumurta kırın. Peynir ve maydanoz ilave ederek zarf şeklinde kapatın. Ardından katmerleri, sacda ya da teflon tavada, önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
Akhisar lezzetlerinden Akhisar Katmeri ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Akhisar Katmeri görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akhisar lezzetlerinden meşhur Akhisar Katmeri tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Akhisar Katmeri nasıl yapılır. Manisa Akhisar lezzetlerinden Akhisar Katmeri tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Akhisar Katmeri videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...