Manisa Akhisar lezzetlerinden Manisa Kebabı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Manisa Kebabı Malzemeleri
500 gram dana kıyması
250 gram kuzu kıyması
3 yemek kaşığı galeta unu
2 adet rendelenmiş soğan
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 baş rendelenmiş sarımsak
4 adet tırnak pide
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı yoğurt
4 adet yeşil biber
2 adet domates
Manisa Kebabı Yemeğinin Tarifi
Kıyma, galeta unu, soğan, sarımsak ve baharatları yoğurup köfte harcı elde edin. Hazırladığınız harçtan uzun ince köfteler yapıp bir tabağa dizin. Ardından köfteleri, en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen köfteleri, döküm tavada pişirin. Üzerine, sulandırdığınız domates ve biber salçasını dökerek güzelce karıştırın. Daha sonra tereyağ, dilimlenmiş domates ve biberleri de tavaya atın. Biberler pişince tavanın altını kapatıp ocaktan alın. Tırnak pideleri, servis tabağına doğrayıp eritilmiş tereyağ ile ıslatın. Üzerine yoğurt gezdirip köfteleri dizin. Afiyet olsun.
Manisa Kebabı Görselleri
Akhisar lezzetlerinden Manisa Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Manisa Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akhisar lezzetlerinden meşhur Manisa Kebabı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Manisa Kebabı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Manisa Kebabı nasıl yapılır. Manisa Akhisar lezzetlerinden Manisa Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Manisa Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.