Manisa Akhisar lezzetlerinden Şehzade Tatlısı tarifi ile sofranıza lezzet katın
Şehzade Tatlısı Malzemeleri
125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı irmik
2.5 su bardağı un
Üzeri İçin
1 fincan haşhaş
1 fincan kıyılmış fındık içi
Şerbeti İçin
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Şehzade Tatlısının Tarifi
Toz şeker ve suyu kaynatarak bir şerbet hazırlayın. Ocağın altını kapattıktan sonra limon suyu ekleyip soğumaya bırakın. Ardından margarin, yumurta, toz şeker, sıvı yağ, vanilya, irmik ve unu bir kaba alıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Daha sonra tüm hamurları, önce haşhaşa ardından da fındığa batırıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Şehzade tatlısını, 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbetini döküp 1-2 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
Şehzade Tatlısı Görselleri
Akhisar lezzetlerinden Şehzade Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Şehzade Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akhisar lezzetlerinden meşhur Şehzade Tatlısı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Şehzade Tatlısı Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Şehzade Tatlısı nasıl yapılır. Manisa Akhisar lezzetlerinden Şehzade Tatlısı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Şehzade Tatlısı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.