Mantar Tatlısı Malzemeleri
- Yarım kilo mantar
- 10 cm çapında hazır satılan, yarı pişmiş hamur
- 250 gram dövülmüş ceviz
- 3 adet yumurta
- Yarım kilo sıvı yağ
- 1 kilo toz şeker
- 1 litre su
Manisa Köprübaşı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Mantar Tatlısı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Köprübaşı OtelleriToz şeker ve suyu kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Şerbet soğurken mantarları soyup saplarını kesin. Ardından hazır hâldeki hamurdan, mantarları kapatacak boyutta parçalar kesin. Tüm mantarları, hamur karelerinin üzerine koyup içlerine ceviz serpin. Ardından hamuru katlayarak mantarı tamamen kapatın. Bir kâsede yumurtaları çırpın. Hamurları yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Daha sonra tatlıları, soğumuş şerbete batırın. Afiyet olsun.
Köprübaşı lezzetlerinden Mantar Tatlısı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mantar Tatlısı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...