Kula Güveci Malzemeleri
- 1.5 kilo kuzu eti
- 1 adet dilimlenmiş domates
- 1 adet dilimlenmiş biber
- 5-6 adet arpacık soğan
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Manisa Yunusemre'nin meşhur yerel lezzetlerinden Kula Güveci malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Yunusemre OtelleriEti, bol su ile yıkayıp bir tencereye koyarak haşlayın. Ardından haşlanan eti derin bir güvece alın. Üzerine bir sıra domates, bir sıra biber ve arpacık soğan koyun. Daha sonra tereyağ ve haşlama suyu ilave edin. Güveci, 200 derecede ısıttığınız fırında, etlerin üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yunusemre lezzetlerinden Kula Güveci ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kula Güveci görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...