İrok Malzemeleri
- 1 kg yağsız dana kıyma
- 5 adet kuru soğan
- 300 gr çiğ köftelik et
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 kg ince bulgur
- 1 su bardağı sıvı yağ
Mardin Dargeçit'in meşhur yerel lezzetlerinden İrok malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Dargeçit Otelleriİnce ince doğranan soğanlar yağda kavrulduktan sonra üzerine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Ardından ateşten alınır, içerisine tuz, karabiber, yenibahar, kıyılmış maydanoz ilave edilir. Diğer yanda ince bulgur iyice yoğrulur, içerisine dövülmüş et, kişniş, tuz, yumurta eklenerek yoğurmaya devam edilir. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde top yapılır, içi oyularak iç harç eklenir ve kapatılır, elle yuvarlanarak tepsiye yerleştirilir. Son olarak kızgın yağda kızartılır.
Dargeçit lezzetlerinden İrok ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İrok görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Dargeçit lezzetlerinden meşhur İrok tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
İrok nasıl yapılır. Mardin Dargeçit lezzetlerinden İrok tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İrok videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...