Firkiye Malzemeleri
- 1 kg kuzu eti
- Yarım kg çağla
- Yarım kg yeşil soğan
- 2 adet limon
- Maydanoz
Mardin Mazıdağı'nın meşhur yerel lezzetlerinden Firkiye malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mazıdağı OtelleriÖncelikle et ve çağla ayrı yerlerde haşlanır. Çağlalar haşlanmadan önce içlerindeki bademler çıkarılır, üzerlerine sıcak su dökülerek haşlanır. Haşlanan çağlalar süzülür, yarısı sıvı yağ eklenerek kavrulmuş etlerin üzerine ilave edilir. Ardından küp küp doğranmış kabaklar eklenir, tuzu atılarak kavrulur, su ilave edildikten sonra haşlanmaya bırakılır. Bu sırada çağlanın diğer yarısı süzgeçte ezilir, suyu çıkarılarak yemeğe eklenir. Süzgeçte kalan badem yemeğe aromasını bırakması için süzgeçle birlikte tencerede bırakılır. Son olarak yeşil soğan ilave edilir, tencerenin kapağı açık şekilde karıştırılmadan pişirilir. Piştikten sonra karıştırılır, limon ve maydanoz eklenip servis yapılır.
Mazıdağı lezzetlerinden Firkiye ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Firkiye görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mazıdağı lezzetlerinden meşhur Firkiye tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Firkiye nasıl yapılır. Mardin Mazıdağı lezzetlerinden Firkiye tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Firkiye videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...