İkbebet Mardin İçli Köftesi Malzemeleri
Dışı İçin
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- Su
İç Harcı İçin
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
Mardin Mazıdağı'nın meşhur yerel lezzetlerinden İkbebet Mardin İçli Köftesi malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Mazıdağı Otelleriİrmik ve bulgur yoğurma kabına alınarak üzerlerine sıcak su dökülür, kapağı kapalı şekilde yumuşamaları için bekletilir. Bu sırada iç harç için kıyma yağda kavrulur, soğan eklenerek kavurmaya devam edilir ve baharatlar ilave edilip soğumaya bırakılır. Yumuşayan bulgurlara baharatları atılır, macun kıvamına gelene kadar yoğrulur, kıvam alması için soğuk su eklenebilir. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıldıktan sonra hafif ıslatılmış elle içleri açılır, hazırlanan harçtan konularak kapatılır. Son olarak tuzlu suda haşlanır.
Mazıdağı lezzetlerinden İkbebet Mardin İçli Köftesi ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz İkbebet Mardin İçli Köftesi görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mazıdağı lezzetlerinden meşhur İkbebet Mardin İçli Köftesi tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
İkbebet Mardin İçli Köftesi nasıl yapılır. Mardin Mazıdağı lezzetlerinden İkbebet Mardin İçli Köftesi tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. İkbebet Mardin İçli Köftesi videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...