Cevizli Sucuk Malzemeleri
- 500 ml su
- 500 ml pekmez
- ½ su bardağı un
- ½ su bardağı nişasta
- ½ çay bardağı toz şeker
- 250 gr ceviz
Mardin Midyat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Cevizli Sucuk malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Midyat OtelleriCevizler birkaç saat ılık suda bekletildikten sonra suyu süzülür, iğneye ip geçirilerek ipin alt kısmına düğüm atılır. Cevizlerin ince yerinden iğne batırılarak üst üste olacak şekilde cevizler bitene kadar ipe dizilir. Tencere un, su, nişasta, şeker eklenip güzelce karıştırılır. Nişasta tamamen çözüldükten sonra pekmez ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Ardından ocağın altı açılır, kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir, kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha karıştırılır. İpe dizilen cevizler bu karışıma bulanır, sosun fazlasının akması için bekletilir ve uygun bir yere asılır. 2-3 gün sonra dilimlenerek servise hazır hâle getirilir.
Midyat lezzetlerinden Cevizli Sucuk ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Cevizli Sucuk görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Midyat lezzetlerinden meşhur Cevizli Sucuk tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Cevizli Sucuk nasıl yapılır. Mardin Midyat lezzetlerinden Cevizli Sucuk tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Cevizli Sucuk videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...