Haşu Malzemeleri
- 250 gr kemiksiz kuzu eti
- 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 bardak su
- 1 avuç badem
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
Mardin Midyat'ın meşhur yerel lezzetlerinden Haşu malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Midyat OtelleriÖncelikle et, suyunu salıp çekene kadar kavrulur, tuz ve su eklenerek etler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Yıkanıp süzülen pirinçler ayrı bir tavada zeytinyağı ile kavrulur, tuz ve baharatlar eklenerek kavurmaya devam edilir. Ardından etin kalan suyu, toplamda 3 bardak olacak şekilde sıcak su ilave edilerek pişirilir. Bademlerin üzerine sıcak su dökülür, kabukları soyulur, kısık ateşte birkaç damla yağ ile kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş etler, ince doğranmış maydanoz eklenir ve bir iki tur çevrilerek altı kapatılır. Pişen pilav etli karışım ile karıştırıldıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
Midyat lezzetlerinden Haşu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Haşu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Midyat lezzetlerinden meşhur Haşu tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Haşu nasıl yapılır. Mardin Midyat lezzetlerinden Haşu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Haşu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...