Mardin Ömerli lezzetlerinden Zingil tarifi ile sofranıza lezzet katın
Zingil Malzemeleri
Hamuru İçin
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt veya su
1 su bardağı un
1 silme çay kaşığı karbonat
Karbonatı köpürtmek için birkaç damla limon suyu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal-limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Süslemek İçin
Hindistan cevizi
Ceviz
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Zingil Tatlısının Tarifi
Öncelikle şerbeti için şeker ve su bir tencereye alınır, şeker eriyene kadar karıştırılır, yoğun bir kıvam alana kadar kaynatılır. Ardından limon suyu dökülür ve 2-3 saat soğumaya bırakılır. Hamur için yumurta, su veya süt, un, portakal-limon rendesi, karbonat-limon suyu ve vanilya yoğurma kabına alınarak kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpılır. Hazırlanan hamur harcından tatlı kaşığıyla alınarak orta ateşte bol ve kızgın yağda kızartılır. Kızartılan hamurlar bekletilmeden soğuk şerbete atılır ve servis tabağına alınır. Üzeri süslenerek servis edilir.
Zingil Görselleri
Ömerli lezzetlerinden Zingil ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Zingil görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Ömerli lezzetlerinden meşhur Zingil tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Zingil Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Zingil nasıl yapılır. Mardin Ömerli lezzetlerinden Zingil tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Zingil videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.