Mersin Akdeniz lezzetlerinden Mamül tarifi ile sofranıza lezzet katın
Mamül Malzemeleri
500 gram irmik
150 gram eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı ılık süt
Bir tutam tuz
500 gram hurma
1 yemek kaşığı tereyağı
Mamül Tatlısının Tarifi
İrmiği, margarin ve sıvı yağ ile harmanlayıp 1 saat, buzdolabında dinlendirin. Ardından su, vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri, ılık süt ve tuz ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek yeniden buzdolabına koyun ve 1 saat daha dinlendirin. Bu sırada, hurmaları yıkayıp ayıklayın. Küçük küçük doğrayarak tereyağ ile kavurun. Hurma soğurken hazırladığınız irmikli hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köfte yapar gibi ortasını açıp içine hurmalı harçtan koyun. Ağzını kapattığınız mamülleri, yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mamül Görselleri
Akdeniz lezzetlerinden Mamül ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mamül görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Akdeniz lezzetlerinden meşhur Mamül tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mamül Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Mamül nasıl yapılır. Mersin Akdeniz lezzetlerinden Mamül tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mamül videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.