Mersin Aydıncık lezzetlerinden Biberli Ekmek tarifi ile sofranıza lezzet katın
Mersin Usulü Biberli Ekmek Malzemeleri
Hamuru İçin
7 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Bir tutam toz şeker
Harcı İçin
4 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet doğranmış kapya biber
1 adet doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
Bir tutam tuz
3 yemek kaşığı susam
Mersin Usulü Biberli Ekmeğin Tarifi
Mayayı, ılık sütle karıştırarak bir süre bekletin. Ardından un, su, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini örterek 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu sırada soğan, biber, domates, salça, pul biber, tuz ve susamı iyice harmanlayarak bir harç yapın. Dinlenen hamurlardan bezeler koparıp kâse büyüklüğünde açın. Üzerlerine harç koyup yağlanmış fırın tepsisine dizin. Biberli ekmekleri, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Mersin Usulü Biberli Ekmek Görselleri
Aydıncık lezzetlerinden Mersin Usulü Biberli Ekmek ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mersin Usulü Biberli Ekmek görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Aydıncık lezzetlerinden meşhur Mersin Usulü Biberli Ekmek tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Mersin Usulü Biberli Ekmek Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Mersin Usulü Biberli Ekmek nasıl yapılır. Mersin Aydıncık lezzetlerinden Mersin Usulü Biberli Ekmek tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Mersin Usulü Biberli Ekmek videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.