Mersin Bozyazı lezzetlerinden Mersin Usulü Kısır tarifi ile sofranıza lezzet katın
Mersin Usulü Kısır Malzemeleri
3 çay bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı sıcak su
Yarım demet kıyılmış maydanoz
2 adet doğranmış domates
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet doğranmış salatalık
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Arzuya göre marul
Mersin Usulü Kısırın Tarifi
Bulguru bir kaba alın. Sıcak su ile 15-20 dakika bekleterek şişmesini sağlayın. Ardından üzerine salça ilave edip güzelce yoğurun. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip iyice harmanlayın. Üzerine; nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağ dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Mersin Usulü Kısır Görselleri
Bozyazı lezzetlerinden Mersin Usulü Kısır ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mersin Usulü Kısır görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.