Mersin Bozyazı lezzetlerinden Sıkma tarifi ile sofranıza lezzet katın
Mersin Usulü Sıkma Malzemeleri
Hamuru İçin
450 gram un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 mililitre su
Harcı İçin
250 gram lor peyniri
1 adet yemeklik doğranmış soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
3 yemek kaşığı tereyağı
Mersin Usulü Sıkma Yemeğinin Tarifi
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri yoğurup ele yapışmayan bir kıvam elde edin. Ardından hamurun üzerini örterek 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Bu sırada soğanı, sıvı yağ ile kavurun. Daha sonra peyniri ekleyip karıştırın. Harcı, ocaktan aldıktan sonra baharatları ekleyip harmanlayın. Dinlenen hamuru, 10 bezeye ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ardından tüm yufkaları, az yağlı tava ya da sacda önlü arkalı pişirin. Ateşten aldığınız hamurlar sıcakken üzerlerine tereyağ sürün. Akabinde, hazırladığınız harçtan koyup sıkı bir şekilde sarın. Afiyet olsun.
Mersin Usulü Sıkma Görselleri
Bozyazı lezzetlerinden Mersin Usulü Sıkma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Mersin Usulü Sıkma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.