Dövme Pilavı Malzemeleri
- 200 gram önceden ıslatılmış nohut
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 kilo aşurelik buğday
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 400 mililitre su
Mersin Erdemli'nin meşhur yerel lezzetlerinden Dövme Pilavı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Erdemli OtelleriNohutları bir tencereye alıp bol su ile haşlanmaya bırakın. Nohutlar yumuşamaya başlayınca buğdayı da ekleyip pişirmeye devam edin. Ayrı bir tencerede kuşbaşı etleri haşlayın. Nohut ve buğday suyunu çekmeye başlayınca tereyağ ve tuz ekleyip kavurun. Ardından buğdaylı pilavı servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış etleri ilave ederek afiyetle tüketin.
Erdemli lezzetlerinden Dövme Pilavı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Dövme Pilavı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Erdemli lezzetlerinden meşhur Dövme Pilavı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Dövme Pilavı nasıl yapılır. Mersin Erdemli lezzetlerinden Dövme Pilavı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Dövme Pilavı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...