Mersin Mut lezzetlerinden Topalak Çorbası tarifi ile sofranıza lezzet katın
Topalak Çorbası Malzemeleri
1 kilo bulgur
150 gram ıslatılmış nohut
500 gram kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı salça
1 baş soğan
2 yemek kaşığı nane
2 adet limonun suyu
250 gram irmik
1 su bardağı un
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Topalak Çorbası Yemeğinin Tarifi
Nohutu bir tencereye koyup haşlayın. Yumuşamaya başlayınca etleri de ilave edip haşlamaya devam edin. Ayrı bir yerde, sıcak suda şişirdiğiniz bulgur, karabiber, kimyon, rendelenmiş soğan, 1 yemek kaşığı salça, irmik ve unu yoğurun. Hazırladığınız harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Ardından köfteleri, iyice yumuşayan nohut ve etin üzerine ilave edip pişmeye bırakın. Daha sonra limon suyu ve tuz ekleyerek çorbayı tamamlayın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine tereyağda kızdırılmış salça ve nane dökün. Afiyet olsun.
Topalak Çorbası Görselleri
Mut lezzetlerinden Topalak Çorbası ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Topalak Çorbası görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Mut lezzetlerinden meşhur Topalak Çorbası tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Topalak Çorbası Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Topalak Çorbası nasıl yapılır. Mersin Mut lezzetlerinden Topalak Çorbası tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Topalak Çorbası videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.