Mersin Tarsus lezzetlerinden Tarsus Lahmacunu tarifi ile sofranıza lezzet katın
Tarsus Lahmacunu Malzemeleri
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
2 su bardağı ılık su
İçi İçin
200 gram orta yağlı koyun kıyması
200 gram soğan rendesi
2 adet küp küp doğranmış domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tarsus Lahmacunu Yemeğinin Tarifi
Harç için gerekli olan tüm malzemeleri, iyice yoğurun. Ardından buzdolabına koyup bir süre bekletin. Bu sırada ılık suda erittiğiniz maya, un, sıvı yağ ve tuzu yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamur, şişip kabarınca ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp merdane yardımıyla açın. Her birinin ortasına kıymalı harç sürün. Tüm lahmacunları tepsiye dizip 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Tarsus Lahmacunu Görselleri
Tarsus lezzetlerinden Tarsus Lahmacunu ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tarsus Lahmacunu görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tarsus lezzetlerinden meşhur Tarsus Lahmacunu tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tarsus Lahmacunu Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Tarsus Lahmacunu nasıl yapılır. Mersin Tarsus lezzetlerinden Tarsus Lahmacunu tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tarsus Lahmacunu videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.