Tarsus Şalgamı Malzemeleri
- 1 kilo siyah havuç
- 1 adet şalgam turpu
- 2 yemek kaşığı bulgur unu
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kullandığınız bidonu dolduracak kadar su
Mersin Tarsus'un meşhur yerel lezzetlerinden Tarsus Şalgamı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Tarsus OtelleriHavuç ve şalgamı, bol su ile yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından havucu, boyuna parçalara ayırın. Şalgamı ise patates kızartması yapar gibi uzun ince kesin. Her iki malzemeyi de şalgam yapacağınız bidona yerleştirin. Üzerine su ve tuz koyup birkaç kez karıştırın. Daha sonra tülbente sardığınız bulgur ununu, maya görevi görmesi için bidonun ağzına yerleştirin. Mayanın, suya temas etmediğinden emin olduktan sonra şalgam kabının ağzını sıkıca kapatın. Şalgamı, yaz aylarında yapıyorsanız 8-10 gün, kış döneminde yapıyorsanız 15-20 gün mayalanmaya bırakın. Afiyet olsun.
Tarsus lezzetlerinden Tarsus Şalgamı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Tarsus Şalgamı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Tarsus lezzetlerinden meşhur Tarsus Şalgamı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Tarsus Şalgamı nasıl yapılır. Mersin Tarsus lezzetlerinden Tarsus Şalgamı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Tarsus Şalgamı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...