Ahtapotlu Pilav Malzemeleri
- 1 kg ahtapot
- Yarım kg pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Su
Muğla Dalaman'ın meşhur yerel lezzetlerinden Ahtapotlu Pilav malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Dalaman OtelleriPirinç 1-2 saat öncesinden ıslatılır. Ardından ahtapot sıcak suda pişene kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra doğranır, doğranırken vantuzları sıyrılmadan olduğu hâliye bırakılır. Bir tencerede yağ kızdırılır, önce yemeklik doğranan soğan, sonra ahtapot ve pirinç eklenerek kavrulur. Sonrasında bu karışım ahtapotun haşlama suyuna ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir. İsteğe göre karabiber serpilerek servis yapılır.
Dalaman lezzetlerinden Ahtapotlu Pilav ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ahtapotlu Pilav görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Dalaman lezzetlerinden meşhur Ahtapotlu Pilav tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ahtapotlu Pilav nasıl yapılır. Muğla Dalaman lezzetlerinden Ahtapotlu Pilav tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ahtapotlu Pilav videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...