Kuru Börülce Yemeği Malzemeleri
- 1 kâse kuru börülce
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet kurutulmuş biber
- 1 çay bardağı ev makarnası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Koruk ekşisi veya limon
Muğla Dalaman'ın meşhur yerel lezzetlerinden Kuru Börülce Yemeği malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Dalaman OtelleriBörülceler en az 2 saat suda bekletilir. Ardından bir taşım kaynatılarak suyu dökülür. Yemeklik doğranan soğanlar pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile kavrulduktan sonra salça eklenerek kavurmaya devam edilir. 4 bardak su, kuru biber ve haşlanan kuru börülceler ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Yemeğin pişmesine yakın ev makarnası, tuz, karabiber ve koruk ekşisi ya da limon eklenir. Börülceler ve ev makarnası pişince ocaktan alınır.
Dalaman lezzetlerinden Kuru Börülce Yemeği ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kuru Börülce Yemeği görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Dalaman lezzetlerinden meşhur Kuru Börülce Yemeği tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kuru Börülce Yemeği nasıl yapılır. Muğla Dalaman lezzetlerinden Kuru Börülce Yemeği tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kuru Börülce Yemeği videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...