Çökertme Kebabı Malzemeleri
- 200 gr dana biftek
- 2 adet orta boy patates
- 2 su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı su
Sosu İçin
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Muğla Datça'nın meşhur yerel lezzetlerinden Çökertme Kebabı malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Datça Otelleri2 su bardağı yoğurt ve yarım bardak su bir kâseye alınarak çırpılır. Ardından patatesler soyulup kibrit çöpü şeklinde ince ince doğranır. Dana biftekler de bir parmak kalınlığında doğrandıktan sonra önce patatesler sonra biftekler kızartılarak pişirilir. Servis yapılacak tabağa yoğurt eklenir, üzerine kızartılmış patatesler ve biftekler dizilir. Tereyağı ayrı bir tavada eritilerek kırmızı biber ilave edilir, hazırlanan sos kebabın üzerine gezdirilir.
Datça lezzetlerinden Çökertme Kebabı ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Çökertme Kebabı görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Datça lezzetlerinden meşhur Çökertme Kebabı tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Çökertme Kebabı nasıl yapılır. Muğla Datça lezzetlerinden Çökertme Kebabı tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Çökertme Kebabı videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...