Pazı Sarma Malzemeleri
- 2 bağ pazı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3-4 sap ısırgan otu
- 1 sap taze sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Muğla Datça'nın meşhur yerel lezzetlerinden Pazı Sarma malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Datça OtelleriYemeklik doğranmış soğan ve sarımsak yarım su bardağı zeytinyağında kavrulur. Ardından toz biber eklenir, yıkanan bulgur ve pirinç de tencereye alınarak kavurmaya devam edilir, tuz ve 2 su bardağı su ilave edilir. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra ince ince doğranmış yeşillikler ve karabiber eklenir, karıştırıldıktan sonra hazırlanan harç bir kenara alınır. Bu sırada yıkanmış ve sapları kesilmiş pazı yaprakları üzerine kaynar su dökülür, maşa yardımıyla çevrilerek yumuşaması sağlanır. 2 dakika kadar suda bekletilen pazılar soğuk suya alınır. Son olarak yaprak içerisine birer kaşık hazırlanan iç harçtan konularak sarılır. Dibine pazı sapları dizilmiş tencereye yerleştirilir. Tüm yapraklara aynı işlem uygulandıktan sonra tencereye 1 su bardağı tuzlu sıcak su ve kalan zeytinyağı dökülür, yüksek ateşte 10 dakika pişirilir.
Datça lezzetlerinden Pazı Sarma ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Pazı Sarma görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Datça lezzetlerinden meşhur Pazı Sarma tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Pazı Sarma nasıl yapılır. Muğla Datça lezzetlerinden Pazı Sarma tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Pazı Sarma videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...