Muğla Fethiye lezzetlerinden Zeytinyağlı Enginar tarifi ile sofranıza lezzet katın
Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
8 adet enginar
2 adet limonun suyu (taze sıkılmış)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi İçin
¼ demet dereotu
Zeytinyağlı Enginar Yemeğinin Tarifi
Küp küp doğranmış soğan zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur, üzerine küp küp doğranmış ve haşlanmış patates ile havuç eklenerek kavurmaya devam edilir. Ardından 1 su bardağı bezelye ilave edilip 3-4 dakika sonra ocaktan alınır. Enginarların pişirileceği sos için limon suyu, 1 su bardağı su, toz şeker, tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı kaba alınarak karıştırılır. Geniş bir tencereye 8 adet temizlenmiş enginar yerleştirilir, üzerlerine hazırlanan garnitürden konur. Son olarak hazırlanan limonlu sos da tencereye dökülür, kapağı kapalı bir şekilde enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Zeytinyağlı Enginar Görselleri
Fethiye lezzetlerinden Zeytinyağlı Enginar ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Zeytinyağlı Enginar görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Fethiye lezzetlerinden meşhur Zeytinyağlı Enginar tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Yemek Videoları
Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır. Muğla Fethiye lezzetlerinden Zeytinyağlı Enginar tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Zeytinyağlı Enginar videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.