Ekşili Balık Malzemeleri
- 1 adet mercan
- 3-4 diş taze veya kuru sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon
Muğla Köyceğiz'in meşhur yerel lezzetlerinden Ekşili Balık malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Köyceğiz OtelleriBalıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanıp yarım saat bekletilir. Tavada sıvı yağ kızdırılır, unlanan balıklar hafif kızartılarak bir kaba alınır. Balığın kızartıldığı yağda un kavrulur ve az miktarda salça ile balığın üstünü geçmeyecek miktarda su ilave edilir. Sos kaynadığında az kızartılmış balıklar, ardından doğranmış sarımsaklar sosun içine eklenerek pişirilir. Ocağın altını kapatmadan hemen önce limon suyu dökülür.
Köyceğiz lezzetlerinden Ekşili Balık ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Ekşili Balık görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Köyceğiz lezzetlerinden meşhur Ekşili Balık tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Ekşili Balık nasıl yapılır. Muğla Köyceğiz lezzetlerinden Ekşili Balık tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Ekşili Balık videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...