Kefal Dolması Malzemeleri
- 1 adet kefal
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 demet maydanoz
- 5 dal dereotu
- Birkaç dal taze nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- Tuz
- Su
- İsteğe göre 3-4 adet defne yaprağı
Muğla Marmaris'in meşhur yerel lezzetlerinden Kefal Dolması malzemeleri ve tarifi bu sayfada yayınlanıyor.
Marmaris OtelleriPirinç 1 saat öncesinden ıslatılır. İnce ince doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur, ardından ıslatılan pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Ayrı bir tavada yağ kızdırılır, kefal hafif kızartılır. Yağlanan fırın kabına kızartılan kefaller eklenir, hazırlanan pirinç kefalin içerisine doldurulur. Üzerini çok geçmeyecek kadar su eklenir ve fırına verilir. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karabiber serpilir.
Marmaris lezzetlerinden Kefal Dolması ile ilgili görsellere de göz atın. Eklenmesini istediğiniz Kefal Dolması görseli varsa bize iletin bu albüme ekleyelim.
Marmaris lezzetlerinden meşhur Kefal Dolması tarifi videosunu izleyin. Nesif yemek tarifleri.
Kefal Dolması nasıl yapılır. Muğla Marmaris lezzetlerinden Kefal Dolması tarif videosunu izleyin. Sofralarınıza lezzet katın. Kefal Dolması videosu. Nefis yemek tarifleri. Yemek videoları.
Bu sayfayı paylaşın: Facebook hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: Twitter hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: WhatsApp hesabınızda bu sayfayı paylaşınBu sayfayı paylaşın: LinkedIn hesabınızda bu sayfayı paylaşınLinki kopyala...